Amsterdam loopt harder

Atletiekvereniging Phanos organiseert het hele jaar door wedstrijden en andere activiteiten om hardlopen te stimuleren. Onder de titel ‘Amsterdam loopt harder’ worden verschillende hardloopwedstrijden georganiseerd en een maandelijks gratis duurloop. Meer informatie op www.amsterdamlooptharder.nl.

De Vondelparkloop

Op de derde zondag van januari organiseert Phanos de gezeligste loop van Amsterdam: de Vondelparkloop. Voor velen hun vaste trainingslocatie, dus geen betere plek om een wedstrijd te lopen. Loop een, twee of drie rondes door het Vondelparkloop en geniet van de sfeer. De drie rondes, plus een stukje bij start/finish, levert een exact uitgemeten 10km op. Meer informatie opĀ www.vondelparkloop.nl.

Phanos Boscross

Over onverharde paden en door de modder is er de Phanos Boscross in het Amsterdamse Bos. De Phanos Boscross vindt meestal in december plaats. Exacte datum van de versie voor 2022 is nog niet bekend. Bij de wedstrijden moet diverse keren de grote heuvel beklommen worden. Meer informatie op www.boscross.nl.

Uilenstede VU Polderloop

Op donderdagavond 9 juni 2022 organiseert Phanos in samenwerking met het Sportcentrum VU Uilenstede en Studenten hardloopvereniging Aquila de Uilenstede VU polderloop. De loop bestaat uit een 5 en een 10km. Start en finish is bij het VU Sportcentrum op Uilenstede, het parcours voert door de machinepolder. Meer informatie op www.vupolderloop.nl.

Olympisch Stadionloop

En natuurlijk in november vindt de Olympisch Stadionloop in samenwerking met Unicef vanuit het Olympisch Stadion plaats. Ook hier is een 5 en een 10 km waarbij een deel van het inschrijfgeld naar Unicef gaat. De Editie van 2022 vindt op 13 november 2022 plaats. Meer informatie op www.olympischstadionloop.nl.

Free Friday Night Run

Dit is een gratis (d)uurloop voor zowel wedstrijd- als recreatiesporters. Er wordt gelopen in groepen met een pacer voor een vast tempo. Dus lekker een uur hardlopen met anderen, goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid! De Friday Night Run is er elke maand: elke tweede vrijdag van de maand om 19:30u vanaf Phanos (Olympisch Stadion). Zie www.fridaynightrun.nl voor meer informatie en data.


line