21 juni 2014

ZUID De Uilenstede VU Polderloop werd in het ver verleden georganiseerd, maar was al jaren van de hardloopkalender verdwenen. In 2013 vond de eerste ‘vernieuwde’ editie van de Polderloop plaats. De wedstrijd werd volledig vernieuwd en georganiseerd door atletiekvereniging Phanos, studentenatletiekvereniging Aquila en het VU sportcentrum. Na een succesvolle eerste editie, waar bijna 200 atleten aan de start stonden, volgt nu de tweede Polderloop op donderdag 26 juni.

De wedstrijd is in eerste instantie gericht op studenten en VU-medewerkers, maar iedereen is meer dan welkom om te komen hardlopen. Het parcours loopt door de Middenpolder en de sportvelden aan de Aanloop, dus door de groene polders langs de Amstel. Een zomerse avond, waarbij het een klein beetje afkoelt en de wind gaat liggen, en het parcours maken de Polderloop geschikt om een snelle tijd te lopen.

De Polderloop is een hardloopevenement voor wedstrijd- en recreatieve lopers. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk 5 en 10 kilometer. Het startschot voor beide afstanden klinkt om 19.30 uur. De start is voor het VU sportcentrum op Uilenstede, vlak bij de grens tussen Amsterdam en Amstelveen.

Voor studentenverenigingen is er de mogelijkheid om mee te doen aan verenigingsbattle, waar de snelste vijf tijden per vereniging in een klassement worden gezet.

[bron: De Echo / Dichtbij.nl]


line