27 juni 2014

Donderdagavond 26 juni was het tijd voor de tweede editie van de Uilenstede VU Polderloop. Tijdens heerlijk zomerweer was het eengemoedelijke loop. Start en finish waren op de Uilenstede Campus, die op dit moment wordt heringericht en volledig wordt opgeknapt. Het parcours, op de grens van Amsterdam en Amstelveen, voerde de lopers langs onbekende pareltjes van Amstelveen. Het was dus niet alleen een razendsnel, maar ook een prachtig parcours.

De organisatie was tevreden met het verloop. De aanwezige EHBO hoefde geen enkele keer in actie te komen en – in tegenstelling tot de Midzomernachtcross 6 dagen eerder – liep iedereen het parcours zoals bedoeld was. Starter Bart Beems verwoordde de sfeer als volgt: “Het is een heel gemoedelijke loop, en dat moet je vooral zo houden.” De organisatie kan daarmee verder en hoopt volgend jaar weer vele enthousiaste deelnemers te mogen begroeten.

Snel gelopen werd er ook, en vooral door Messaoud Dardouri (Atverni) op de 10km: hij liet de rest al in de eerste kilometer achter zich, breidde zijn voorsprong steeds verder uit en finishte in een rappe 33:56. Dardouri was vorig jaar al tweede op het NK 10.000 meter voor junioren, en zullen we vaker gaan zien. Yoshi Groen van de massaal opgekomen Running Junkies werd tweede (35:41) en Maarten Vermeij (35:47) was op de derde plaats de eerste loper van het organiserende Phanos. Bij de dames won Eva Louther (42:29) voor Marielle IJkel (45:00) en Lisanne Thier (45:18).

Bij de 5km heren was het podium gevuld met mensen uit de Haarlemmermeer-polder: Maxim Moinat (av Haarlemmermeer) won in 17:16 voor Ephcem Kuiper (17:47) en zijn clubgenoot Matthijs Wiggers (18:11). Voor de 800m-loper Moinat was dit een leuk uitstapje halverwege het baanseizoen: “Voor mij is 5km al heel ver.” Bij de vrouwen op de korte afstand werd het podium gevuld door Jamila Stokey(21:01), Suzana Sasavova (21:30) en Anna Hageman (21:33).

[bron: hardloopnieuws.nl]