14 mei 2014

VU Polderloop: zo goed als nieuw.

Op donderdagavond 23 mei vindt ‘eigenlijk voor het eerst de VU Polderloop plaats. Deze hardloopwedstrijd is in een ver verleden al eens georganiseerd, maar dat is zo lang geleden dat bijna niemand het heeft meegemaakt. “Toch hebben we voor dezelfde naam gekozen met een knipoog naar het verleden” aldus Michael Arentsen van het VU sportcentrum.

De wedstrijd is dus volledig vernieuwd en wordt nu georganiseerd door atletiekvereniging Phanos, studentenatletiekvereniging Aquila en het VU sportcentrum. “De wedstrijd richt zich natuurlijk vooral op studenten en VU-medewerkers, maar iedereen is meer dan welkom om te komen hardlopen” legt Maaike Ockers (Aquila) de doelgroep uit. Met naar verwachting 250 deelnemers, is de loop meteen een gevestigde loop in Amsterdam. Jesse de Wit van Phanos verklapt alvast dat “de insteek is om de Polderloop een jaarlijks terugkerend evenement te maken”.

De hardloopwedstrijd is dus volledig vernieuwd en biedt twee afstanden: 5 en 10km. Beide starten op 23 mei om 19:30u voor het VU sportcentrum. Voor studentenverenigingen is er daarnaast de verenigingsbattle, waar de snelste vijf tijden per vereniging in een klassement worden gezet.

[bron: hardloopnieuws.nl]


line